De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte zonnebril voor elke gezichtsvorm

De zomer komt eraan en onder het genot van warme, stralende zonnestralen mag een essentieel modeaccessoire niet ontbreken: de zonnebril. Een goede zonnebril beschermt niet alleen je ogen tegen schadelijke UV-stralen maar is ook een blikvanger die je look afmaakt. Om het perfecte paar te kiezen, moet je echter niet alleen rekening houden met de stijl, kleur of het merk, maar ook met de vorm van je gezicht. Hier vind je de ultieme gids voor het kiezen van de perfecte zonnebril voor elke gezichtsvorm.

1. Rond gezicht: Als je een rond gezicht hebt, dat wil zeggen als de breedte en hoogte ongeveer gelijk zijn, kun je het beste kiezen voor hoekige of rechthoekige zonnebrillen. Deze vorm helpt om de ronde contouren van je gezicht te contrastere

2. Vierkant gezicht: Vierkante gezichten, gedefinieerd door sterke kaaklijnen en brede voorhoofden, kunnen het beste worden verzacht door ronde of ovale zonnebrillen. Deze stijl complimenteert de hoekige gelaatstrekken en zorgt voor een harmonieus geheel.

3. Ovaal Gezicht: Gelukkig zijn degenen met een ovaal gezicht, want zij kunnen bijna elk montuur dragen. Het is echter belangrijk om de proporties te bewaken. De zonnebril mag niet breder zijn dan het breedste deel van het gezicht.

4. Langwerpig gezicht: Als je gezicht langer is dan breed, zijn ronde en vierkante zonnebrillen met groot montuur je beste vriend. Ze zullen de lengte van je gezicht in balans brengen.

5. Hartvormig gezicht: Een breed voorhoofd en smalle kin definiëren hartvormige gezichten. Hier zijn zonnebrillen die onder breder zijn of met cat-eye design perfect. Ze brengen het bovenste en onderste deel van het gezicht in evenwicht.

Je huidskleur, haarkleur en persoonlijke stijl kunnen ook een rol spelen bij het kiezen van de perfecte zonnebril. Meer dan iets anders, is het belangrijk dat je je comfortabel voelt met je keuze.

Laten we het hebben over de beschermingsfactor. Zorg ervoor dat je zonnebril 100% UV-bescherming biedt. Het maakt niet uit hoe modieus de zonnebril is, het primaire doel is om je ogen te beschermen.

De perfecte zonnebril kiezen gaat niet alleen over mode, maar ook over gezondheid en zelfexpressie. Welke zonnebril je ook kiest, het is belangrijk dat deze je ogen voldoende beschermt, comfortabel zit en je laat stralen. Happy shopping!