10 Toptrends in zonnebrillen voor het zomerseizoen 2022

Het zomerseizoen 2022 brengt een aantal opwindende trends op het gebied van zonnebrillen. Dit seizoen draait alles om het maken van een statement, met zonnebrillen die niet alleen functioneel, maar ook modieus zijn. Laten we eens kijken naar de top 10 trends op het gebied van zonnebrillen voor het zomerseizoen van 2022.

1. Oversized Frames: Deze vintage trend maakt een comeback dit seizoen. De oversized frames bedekken niet alleen een groot deel van je gezicht, maar beschermen ook je ogen tegen schadelijke UV-stralen. Het is een perfecte keuze voor zowel stranddagen als stadswandelingen.

2. Spiegellenzen: Spiegellenzen zorgen voor een futuristische toets aan je zonnebril. Ze zijn niet alleen trendy, maar ook zeer functioneel omdat ze zonlicht terugkaatsen, waardoor je ogen beter worden beschermd tegen UV-straling.

3. Retro cat-eye: Een knipoog naar de glamour van de jaren '50 en '60, cat-eye zonnebrillen zijn vrouwelijk en flatterend voor de meeste gezichtsvormen. Dit seizoen zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en maten.

4. Rond Acetaat: Rond acetaatglazen brengen ons terug naar de hippietijd van de jaren ’60. Deze stijl is vooral populair bij jongere generaties die op zoek zijn naar manieren om hun outfit wat extra flair te geven.

5. Sportzonnebrillen: Deze trend past perfect bij de actieve levensstijl van veel mensen tegenwoordig. Sportzonnebrillen zijn ontworpen om te blijven zitten terwijl je beweegt en hebben vaak extra functies zoals polarisatie en UV-bescherming.

6. Geometrische vormen: Zonnebrillen met geometrische vormen bieden een modern en edgy alternatief voor traditionelere stijlen. Denk aan zeshoekig, driehoekig of zelfs achthoekig.

7. Aviator zonnebrillen: Al jaren een klassieker, de Aviator-stijl blijft populair. Dit seizoen verschijnen er nieuwe versies met kleurrijke glazen en frames van acetaat.

8. Schildpadpatroon: Het schildpadpatroon is altijd een tijdloze keuze. Het mengsel van bruin en zwart patronen is veelzijdig en past bij elke outfit.

9. Doorzichtige frame: Het doorzichtige frame brengt een subtiele en minimalistische look voor degenen die de voorkeur geven aan iets minder opvallend. Dit seizoen zien we ze in vele zachte pastelkleuren.

10. Chain Sunglasses: De brilkettingen zijn een grote trend in 2022. Ze zijn praktisch zodat je je zonnebril niet verliest maar brengen ook een extra stijlelement die zowel chique als cool is.

Of je nu een sportieveling, een vintage liefhebber, of iemand die graag opvalt met opvallende eyewear, er is dit seizoen voor elk wat wils. Onthoud dat zonnebrillen er niet alleen mooi uit moeten zien, maar ook je ogen moeten beschermen. Investeer daarom in een kwaliteitspaar dat zowel modieus als functioneel is.