De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte zonnebril voor jouw gezichtsvorm

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte zonnebril voor jouw gezichtsvorm

Een zonnebril is meer dan alleen een accessoire om je ogen te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Het is eveneens een modieus item dat jouw persoonlijke stijl onderstreept. Daarom is het kiezen van de perfecte zonnebril niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van gezichtsvorm. Deze gids helpt je om een flatterende en stijlvolle bril te vinden die past bij jouw gezicht.

1. Ovale gezichtsvorm

Een ovaal gezicht wordt gekenmerkt door een iets breder voorhoofd en kin, met hoog geplaatste jukbeenderen. Als je dit gezichtstype hebt, ben je gelukkig. Bijna elk type bril past bij je. Het belangrijkste waar je op moet letten, is de grootte van de bril. Deze moet in verhouding zijn met je gezicht; dus noch te groot noch te klein.

2. Rond gezichtsvorm

Voor een rond gezicht, dat meestal even breed als lang is met een afgeronde kin en een zachte kaaklijn, zijn hoekige en rechthoekige brillen ideaal. Deze verlengen je gezicht en zorgen voor een mooi contrast met de ronde vormen. Vermijd te kleine en ronde brillen, want die kunnen je gezicht voller laten lijken.

3. Vierkante gezichtsvorm

Vierkante gezichten hebben vaak een sterk gedefinieerde kaaklijn en zijn ongeveer even breed als lang. Ronde of ovale brillen werken het beste omdat ze de scherpe hoeken verzachten. Oversized modellen staan vaak ook goed, maar vermijd te hoekige of boxy brillen die je gezicht harder kunnen maken.

4. Hartvormige gezichtsvorm

Een hartvormig gezicht is breed bij de voorhoofd en smal naar de kin toe. Brillen met een lichter frame of zelfs randloze brillen zijn een goede keuze. Zonnebrillen die breder zijn aan de onderkant of aviator-stijl zijn ook een veilige weddenschap. Vermijd brillen die te veel aandacht trekken naar het bovenste deel van je gezicht, zoals grote of versierde frames.

5. Langwerpig of rechthoekig gezichtsvorm

Voor dit gezichtstype, dat langer dan breed is, kunnen oversized of wrap-stijl zonnebrillen helpen om breedte toe te voegen en het gezicht korter te laten lijken. Zowel hoekige als ronde frames kunnen werken, afhankelijk van de andere gezichtskenmerken.

Zonnebrillen zijn er in veel verschillende stijlen, kleuren en maten. Maar onthoud dat het belangrijkste bij het kiezen van de perfecte bril is dat je je er comfortabel mee voelt en dat je jezelf erin kunt zien stralen. Met deze tips in de hand ben je gewapend om de ideale zonnebril te vinden die bij jou past en jouw unieke gezichtsvorm complimenteert.